Οι γαλοπούλες είναι έξυπνα κοινωνικά ζώα που αγαπούν να εξερευνούν το περιβάλλον τους και να δένονται με άλλα πλάσματα (ανθρώπινα και μη), αλλά αυτό δεν είναι ένα γνωστό γεγονός. Ζητήστε από τους ανθρώπους να καταγράψουν κάποιες από τις πεποιθήσεις τους για τις γαλοπούλες και σύντομα θα εμφανιστούν στερεότυπες ιδέες γι ‘αυτές ως μη αισθανόμενα ή ανόητα πλάσματα. Αυτοί οι μύθοι επιτρέπουν σε πολλούς να συμπεριφέρονται με τρομερή σκληρότητα σε αυτά τα ζώα, δικαιολογώντας το με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να αισθανθούν τι τους συμβαίνει ή δεν έχουν την πνευματική ικανότητα να γνωρίζουν καν τι συμβαίνει.

Μια καταπληκτική γαλοπούλα που ονομάστηκε Cornelius έχει κάνει την αποστολή του να το αλλάξει αυτό.

Ο Cornelius είναι ο στενός φίλος ενός άλλου πολύ αγαπημένου διάσημου ζώου, του Θαυμαστού Γουρουνιού Esther. Η Esther αρχικά μπήκε στη ζωή των μπαμπάδων της – Steve Jenkins και Derek Walter – ως υποτιθέμενο «μίνι γουρούνι» τον Αύγουστο του 2012, αλλά σύντομα ανακαλύψανε ότι στην πραγματικότητα είχε εκτραφεί ως εμπορικό γουρούνι και θα ήταν τελικά πολύ βαρύτερο από τα 30 κιλά που είχαν πει ότι θα φτάσει. Αυτή τη στιγμή ζυγίζει 300 κιλά. Καθώς οι δύο άνδρες μάθαιναν περισσότερα για την τραγική ζωή που θα είχε εκείνη και έχουν τα άλλα γουρούνια που εκτρέφονται σε βιομηχανικές μονάδες, εμπνεύστηκαν να γίνουν βίγκαν και να δημιουργήσουν ένα καταφύγιο ζώων με την ονομασία Happily Ever Esther προς τιμήν της. To Happily Ever Esther έχει γίνει από τότε ένα ασφαλές καταφύγιο για πολλά ζώα όπως γουρούνια, αγελάδες, πτηνά, κατσίκες, πρόβατα και άλλα ζώα.

Ο Cornelius έφθασε στο καταφύγιο τον Απρίλιο του 2017, μαζί με τον φίλο του τον Hank το κοτοπουλάκι, αφού ένα ζευγάρι που είχε ζήσει προηγουμένως μαζί τους δεν ήταν πλέον σε θέση να τους φροντίσει. Σύμφωνα με τους νέους κηδεμόνες τους, ο Hank είναι ένας ήσυχος και συγκρατημένος χαρακτήρας, αλλά ο Cornelius αποδείχθηκε αμέσως ότι είχε πολύ πιο εξωστρεφή προσωπικότητα και δεν πήρε πολύ καιρό να «αποφάσισει ότι το προσκήνιο ήταν η ζωή γι ‘αυτόν». Άρχισε να επισκέπτεται τακτικά το σπίτι, όπου έδειξε ένα μεγάλο ταλέντο για ξεκαρδιστικές εισβολές σε φωτογραφίες τρίτων, ακόμη και να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από την ίδια την ροζ πριγκίπισσα σε περισσότερες από μία περιπτώσεις! Αυτός και η Esther είναι πλέον αχώριστοι.

Όταν η Esther αποφασίζει να πάει βόλτα με τον φίλο της τον Shelby, ο Cornelius είναι ο αρχηγός της “αγέλης”!

Εκτός του ότι έχει γίνει ο θυρωρός της Esther, έχει αναλάβει καθήκοντα προστάτη της ροζ πριγκίπισσας τα οποία έχει πάρει πολύ σοβαρά. Εδώ τον βλέπουμε να την προσέχει ενόσω αυτή κοιμάται. Ή ίσως να θέλει να την ξυπνήσει καθώς μπορεί να πιστεύει πως παρα-κοιμήθηκε!! Δεν έχουμε αποφασίσει!

Σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα στο πλευρό της όταν αυτή ξυπνάει!!

Ο Corneliusέχει γίνει σχεδόν αναπόσπαστη φιγούρα μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα προτιμά ακόμα να κοιμάται στον αχυρώνα δίπλα στους άλλους φτερωτούς φίλους του. Οι μπαμπάδες του έχουν προφανώς την πεποίθηση πως από τα ζώα του αχυρώνα είναι η “μια αγαπημένη γαλοπούλα.” Δυστυχώς, δεν έχει ακόμη εκπαιδευτεί πλήρως στην τουαλέτα και πρέπει επομένως να φοράει μια πάνα ενώ βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους. Δεν είναι όμως όλα διασκεδαση και παιχνίδια για αυτό το αξιολάτρευτο αγόρι. Έχει επίσης αποδείξει ότι οι γαλοπούλες έχουν μια βαθιά ικανότητα για συναισθήματα όπως η στεναχώρια, το άγχος και η απώλεια. Όταν η Esther αρρώστησε πριν από λίγους μήνες και χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ο Κορνήλιος κράτησε μια συνεχή αγρυπνία έξω από το σπίτι, περιμένοντας την επιστροφή της.

Ο Cornelius λατρεύει όλους τους φίλους του αλλά η αδυναμία του είναι ο Steve!

Από τότε που ο Κορνήλιος άρχισε να κάνει τακτικές εμφανίσεις στη σελίδα της Esther, οι οπαδοί της Esther έχουν αρχίσει να τον αγαπούν, με πολλούς ανθρώπους να σχολιάζουν ότι ποτέ δεν ήξεραν πόσο έξυπνες, αστείες και στοργικές θα μπορούσαν να είναι οι γαλοπούλες μέχρι να τον γνωρίσουν. Ορισμένοι σχολιαστές έχουν πει ακόμη ότι τους ενέπνευσε να σταματήσουν να τρώνε κρέας γαλοπούλας για πάντα! Ο Κορνήλιος είναι ένας εκπληκτικός πρεσβευτής για το είδος του, δείχνοντας στον κόσμο ότι οι γαλοπούλες είναι εξίσου άξιες αγάπης και σεβασμού με τα μεγάλα αγροτικά ζώα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις ξεκαρδιστικές περιπέτειές του, επισκεφτείτε τη σελίδα της Esther στο Facebook.

Δείτε σκηνή ζηλοτυπίας από τον Cornelius εδώ!

Eυχαριστούμε πολύ για την μετάφραση την Κρις Παπαμάνου.

Πηγή: One Green Planet