Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς παράγεται το γάλα σου;

To μητρικό γάλα της αγελάδας (ή της κατσίκας) προορίζεται από την φύση με μοναδικό σκοπό να ταΐσει το μωρό της!

Προκειμένου να καταναλώσουν οι άνθρωποι γάλα πρέπει να συμβούν τα εξής:

0) Η συλλογή σπέρματος από το αρσενικό ζώο:

1) Ο βιασμός του ζώου για να καταστεί έγκυος, με ένα μηχάνημα που λέγεται RAPE rack:

 (Αναλυτικά μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ)

2) H βίαιη απομάκρυνση του νεογέννητου μωρού από την μητέρα του:

3) Κι η αγελάδα, αφού της αποσπάσουν όλη την ποσότητα γάλακτος που προοριζόταν για το μωρό της – ενώ εκείνη παράλληλα θρηνεί συνεχώς και για δεκάδες μέρες για το χαμό του μωρού της – , εξαναγκάζεται εκ νέου σε μια παρά την θέληση της εγκυμοσύνη προκειμένου να συνεχιστεί ο κύκλος της βαναυσότητας, μέχρις ότου αυτή να μην μπορεί άλλο να παράγει γάλα οπότε οδηγείται κι αυτή σε σφαγή.

4)Τα αρσενικά μωρά θεωρούνται εντελώς άχρηστα από την γαλακτοβιομηχανία κι έτσι, μακριά από τις μητέρες τους, στοιβάζονται και φυλακίζονται σε κουτιά / κλουβιά, προκειμένου να μην μπορούν να θηλάσουν και να μην μπορούν να κουνηθούν. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η επιθυμητή μυϊκή ατροφία και η ανάπτυξη της διατροφικής αναιμίας που οδηγεί στην διατήρηση του λευκού-ροζ χρώματος της σάρκας των μωρών (εξού και το μοσχαράκι γάλακτος), ικανοποιώντας έτσι την ζήτηση του αγοραστικού κοινού για τρυφερό κρέας.

Η μοίρα των θηλυκών μωρών είναι προκαθορισμένη ακολουθώντας τον ίδιο βίαιο δρόμο με αυτών των μητέρων τους. Συνεχόμενος κύκλος βιασμού, εγκυμοσύνης, απομάκρυνσης του μωρού, ανείπωτος πόνος και οδύνη κακοποίησης.

  • Ήξερες ότι βασικό συστατικό ΟΛΩΝ των τυριών είναι η ΠΥΤΙΑ;

Τι είναι όμως η πυτιά;

Η πυτιά παράγεται στα στομάχια των νεαρών ζώων (μοσχαράκια, αρνάκια, κατσικάκια) κατά την περίοδο του θηλασμού. Ο μόνος τρόπος για να συλλεχθεί η πυτιά είναι ο βίαιος αποχωρισμός των μωρών από τις μητέρες τους και η άμεση θανάτωσή τους προκειμένου να αποσπαστεί από τα στομάχια τους (συγκεκριμένα από το 4ο στομάχι τους).

Κάθε φορά που διαθέτεις τα χρήματά σου στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων, γίνεσαι μέρος ενός συστήματος εκμετάλλευσης αθώων πλασμάτων που έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή με εσένα!

                    Αναγνώρισε την εγγενή αξία όλων των πλασμάτων!


Kali Salieri & Ελίζα Δημητρά – Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανάρτησης δημιουργήθηκε για εκτύπωση σε φυλλάδια ώστε να μοιράζεται σε δράσεις ενημέρωσης αλλά καλό είναι να υπάρχει και σε online μορφή…

Παρακαλούμε αναδημοσιεύστε.

H φωτογραφία εξωφύλλου είναι της Jo Anne Mc Arthur για το project της We Animals – μπορείτε να δείτε εδώ και τις υπόλοιπες φωτογραφίες της από την ίδια επίσκεψή της σε μια μικρή φάρμα….