Μόλυ

Μια αγελάδα με το όνομα Μόλυ έδειξε απίστευτη θέληση για να ζήσει με την καταπληκτική της απόδραση από σφαγείο της Great FallsMT πηδώντας πάνω από έναν φράχτη ύψους 167,64 εκατοστών, κάνοντας ένα μακρινό σπριντ , διασχίζοντας έναν αυτοκινητόδρομο με κίνηση, και εκπλήσσοντας κολύμπησε στην απέναντι όχθη του ποταμού του Missouri. Αποφασισμένη να κάνει ότι μπορεί για να δραπετεύσει μια τρομακτική σφαγή , η Μόλυ οδήγησε τους αστυνομικούς και τους εργαζόμενους από το σφαγείο σε ένα εξάωρο κυνηγητό. Όπως αναφέρθηκε από τον διευθυντή του σφαγείου, <<Είναι εντελώς καταπληκτικό. Την είδα να κάνει πράγματα που απλά δεν είναι δυνατόν για μια αγελάδα.>> Ποτέ μην υποτιμάς την έντονη επιθυμία μιας αγελάδας να επιβιώσει. Η Μόλυ τελικά πιάστηκε και ευτυχώς υιοθετήθηκε από ένα καταφύγιο όπου ζει ευτυχισμένη ως σήμερα μαζί με άλλες διασωσμένες αγελάδες.

Ρίτα

Καθώς τα γουρούνια είναι απίστευτα έξυπνα ζώα, δεν είναι έκπληξη ότι η Ρίτα, ένας θηλυκός χοίρος που ήταν έγκυος και την χρησιμοποιούσαν για αναπαραγωγή, κατάφερε να δραπετεύσει από το κλουβί της ενώ την μετέφεραν σε σφαγείο στο Sacramento της Καλιφόρνιας. Τα γουρούνια είναι γνωστά για την έξυπνη και ενσυναίσθητη φύση τους. Όπως αναφέρει ένας μυστικός ερευνητής σε ένα αγρόκτημα χοιροτροφίας , << όταν ένας θηλυκός χοίρος καταλάβει πώς να ξεκλειδώσει το κλουβί του, συχνά τριγυρνάει και ξεκλειδώνει όλα τα υπόλοιπα επίσης.>> Μόλις η Ρίτα απέδρασε , πήδηξε από το εν κινήσει φορτηγό και από θαύμα προσγειώθηκε ασφαλής . Αποφασισμένη να επιβιώσει, η Ρίτα έτρεξε και έψαξε καταφύγιο. Τελικά βρέθηκε και μεταφέρθηκε σε ένα καταφύγιο ζώων όπου γέννησε εννέα αξιαγάπητα γουρουνάκια, με τα οποία ζει ειρηνικά σε ένα άσυλο ζώων. Η Ρίτα έφτασε στα άκρα για να δραπετεύσει την αποτρόπαια μοίρα της, μία μοίρα που υπομένουν εκατοντάδες εκατομμύρια γουρούνια κάθε χρόνο, τα οποία σκοτώνονται βάναυσα όταν είναι μόλις έξι μηνών.

Φρέντυ

Ο Φρέντυ, ένα μοσχαράκι ενός έτους, δραπέτευσε από ένα σφαγείο στο Queens της Νέας Υόρκης ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να τον μεταφέρουν στο μαντρί όπου θα περίμενε τον θάνατό του. Όπως άλλα εκτρεφόμενα ζώα, ο Φρέντυ ήξερε ότι η σφαγή του ήταν επικείμενη κατά την άφιξη του στην εγκατάσταση. Τρομοκρατημένος, δραπέτευσε για να σώσει την ζωή του στους δρόμους της πόλης, αποφεύγοντας τους αστυνομικούς και τους υπαλλήλους για τον έλεγχο των ζώων. Όταν τελικά πιάστηκε, οι υπάλληλοι επέστρεψαν τον Φρέντυ στο σφαγείο, όπου προγραμματίστηκε η σφαγή του για την επόμενη μέρα. Ευτυχώς, συμπονετικοί διασώστες επενέβησαν και έπεισαν με επιτυχία τον ιδιοκτήτη του σφαγείου να τους αφήσει τον Φρέντυ, ο οποίος ζει μέχρι σήμερα σε ένα άσυλο στο New Jersey.

Στέλλα

Η Στέλλα, μία κότα που την εκμεταλλεύονταν σε βιομηχανία αυγών, με θαυματουργό τρόπο απέδρασε από την σφαγή της από ένα κρεοπωλείο φρέσκου κρέατος στο Los Angeles της Καλιφόρνιας. Η Στέλλα ήταν στριμωγμένη με πολλά άλλα πουλιά, υποφέροντας από την ζέστη ενώ ήταν μάρτυρας του βασανισμού και του θανάτου αμέτρητων ορνίθων μπροστά στα μάτια της, οι οποίες χρησιμοποιούνταν για ένα βάναυσο θρησκευτικό τελετουργικό. Η Στέλλα όμως, επέδειξε μια δυνατή θέληση για ζωή όταν κατάφερε να δραπετεύσει από το κλουβί της και αμέσως έτρεξε μακριά από εκεί. Η ομάδα για τις καμπάνιες της LCA– που ήταν εκεί για να καταγράψουν το βάναυσο τελετουργικό έθιμο – είδαν την θαρραλέα διαφυγή της Στέλλας και κατάφεραν να την πιάσουν και να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Οι κότες όπως η Στέλλα αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης κατά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο – βάναυσα περιορισμένες από την βιομηχανία αυγών και σφάζονται μόλις πέσει η παραγωγή των αυγών τους.

Μετάφραση: Αριάνα Ανδρεοπούλου

Πηγή