Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δημητρά Ελίζα – Ιδρύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1986, είμαι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής σχολής Eugène Delacroix, κάτοχος προπτυχιακού διπλώματος στα Μαθηματικά από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας απο τα Πανεπιστήμια Αιγαίου (τμήματα Περιβάλλοντος & Επιστημών της θάλασσας στη Μυτιλήνη) και Montpellier 2, με διατριβή ειδίκευσης πάνω στην χρήση των τεχνητών περασμάτων της Εγνατίας Οδού από αρκούδες, λύκους και λοιπά θηλαστικά στην Βορειοδυτική Ελλάδα.

Εχω δουλέψει εθελοντικά ως φροντίστρια άγριων ζώων σε περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και σε καταφύγιο άγριων ζώων στο εξωτερικό (μέσω του προγράμματος EVS) καθώς επίσης έχω παραδώσει παρουσιάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία της Αττικης σχετικά με την ανακύκλωση.

Το 2015, έπειτα από την ίδρυση ενός γκρουπ στο Facebook μέσω του οποίου κόσμος από τη διεθνή κοινότητα έστελνε οικονομική ενίσχυση σε εθελοντές στη Συρία, για την περίθλαψη των αδέσποτων, αποφάσισα ενστικτωδώς να εμπλακώ και στο ανθρωπιστικό πεδίο οπότε και δούλεψα εθελοντικά επί 5 μήνες, σε Λέσβο και Αθήνα, για να βοηθήσω στην προφυγική κρίση σε ακτιβιστικό επίπεδο. Αυτή η εμπειρία μου έδωσε την ευκαιρία έπειτα από ένα χρόνο να εργαστώ για Διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό ως συντονίστρια σε καταυλισμό με πρόσφυγες στην Αττική που όμως δεν ευόδωσε για λόγους ηθικής.

Είμαι εκπρόσωπος του Happycow.net από το 2016 συνυπεύθυνη παραγωγής / υπεύθυνη καμπάνιας του σποτ ευαισθητοποίησης για τα δελφίνια «Ελευθέρωσε τον φίλο σου».

Διατηρώ 2 προσωπικά ιστολόγια, ένα στα Ελληνικά κι ένα στα Αγγλικά μέσω των οποίων προσπαθώ να προάγω τον σεβασμό προς όλα τα συναισθανόμενα όντα, ανεξαρτήτως είδους, φύλου, γεωγραφικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού και φυσικά τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ονειρεύομαι να δω μια μέρα έναν κόσμο με ανθρώπους χωρίς επιλεκτική ενσυναίσθηση στον οποίο οι ακτιβιστές που μάχονται ενάντια στον ρατσισμό και τον σεξισμό θα μάχονται κι ενάντια στον σπισισμό με το ίδιο πάθος.

Έλλη Στούρνα – Ιδρύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Eugène Delacroix και ύστερα σπούδασα στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο ίδιο Τμήμα.

Στο πλαίσιο των σπουδών μου ως τώρα έχω εκπονήσει εργασίες αναφορικά με την ηθική για τα ζώα, αλλά και ευρύτερα, ζητήματα που άπτονται της συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα ζώα και των επιπτώσεων αυτής στην κοινωνία, το περιβάλλον και την ανθρώπινη ψυχολογία.

Από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια υποστήριξα εθελοντικά τις δράσεις πολλών διαφορετικών φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενδεικτικά, υποστήριξα δράσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Psychanimal, και της Θετικής Φωνής.

Την ίδια περίοδο, δημιουργήσαμε, με συμφοιτήτριες και συμφοιτητές μου, μία πανεπιστημιακή φιλοζωική ομάδα που είχε ως στόχο τη στείρωση και περίθαλψη των ζώων που ζούσαν στην Πανεπιστημιούπολη.

Παράλληλα, ασχολήθηκα ενεργά με δράσεις ενάντια στην βιομηχανία της γούνας, συνδιοργανώνοντας μαζί με άλλα άτομα που αγωνίζονταν για τα ζώα, διαμαρτυρίες ενάντια στη Διεθνή Έκθεση Γούνας. Μέσα από αυτή μου την ενασχόληση, βγήκε και το προσωπικό μου ιστολόγιο το οποίο είχε ως στόχο την ενημέρωση του ελληνόφωνου κοινού για τις συνθήκες παραγωγής των γούνινων ενδυμάτων αλλά και ευρύτερα των υλικών που προέρχονται από εκμετάλλευση ζώων.

Το 2015 έγινα ιδρυτικό μέλος του σωματείου Ένωση των Βέγκαν μέσα από το οποίο, και με την υποστήριξη των ανθρώπων που γνώρισα εκεί, κατάφερα πλέον να γίνω vegan (ως τότε ακολουθούσα απλώς χορτοφαγική διατροφή).

Από το 2016 είμαι εκπρόσωπος του Ηappycow.net για την Αθήνα, το μεγαλύτερο χορτοφαγικό οδηγό εστιατορίων στον κόσμο.

Τέλος, βρίσκομαι στην οργανωτική ομάδα του Vegan Life Festival, του πρώτου Vegan Festival στη χώρα μας, που έχει ως στόχο την οργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ για την προώθηση του βιγκανισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Αναστασία Chaves de Lima – Outreacher

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976, σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και εξειδικεύτηκα πάνω στις ναυλώσεις και συγκεκριμένα στη μεταφορά ξηρού φορτίου. Από το 2004 δουλεύω στον χώρο της ναυτιλίας και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα συλλογής ναύλου. Παράλληλα ασχολούμαι με τη γυμναστική και τον χορό, είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Pilates και επαγγελματίας χορεύτρια Βραζιλιάνικου σάμπα & οριεντάλ τα οποία και διδάσκω στη σχολή που διατηρούμε στην περιοχή του Χολαργού με τον σύζυγό μου, από το 2010. Τέλος, είμαι αφοσιωμένη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και ο στόχος μου είναι να περάσω το μήνυμα του βιγκανισμού στον κόσμο.

Αριάδνη Γεργεράκη – Μεταφράστρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1994, όπου ζω μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση ένα σύντομο διάστημα διαμονής στην Ιταλία. Είμαι απόφοιτος της Scuola Italiana di Atene και επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, εργάζομαι ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στον τομέα της φροντίδας και της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που διαμένουν, με εισαγγελική εντολή, προσωρινά στο νοσοκομείο «Παίδων» για κοινωνικούς λόγους.

Έχοντας απογοητευτεί από τον τρόπο δράσης των περισσότερων φιλοζωικών οργανώσεων που έχω έρθει σε επαφή, πλέον προσπαθώ να συνεισφέρω μόνη μου στη σίτιση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην περιοχή μου.

Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να υιοθετήσω σταδιακά το zero waste τρόπο ζωής, με τη βοήθεια ανθρώπων που τον εφαρμόζουν ήδη και μπορούν να με κατευθύνουν.

Φανή Καρασμάνη – Αρθογράφος

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη όπου και αποφοίτησα από το τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Έπειτα από την ξαφνική απώλεια αγαπημένων προσώπων, ορμώμενη από την εσωτερική μου ανάγκη να δημιουργήσω νόημα μέσα από τις επώδυνες αυτές εμπειρίες, οδηγούμαι στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας όπου και αποκτώ το μεταπτυχιακό μου δίπλωμα με ειδίκευση στην θεραπευτική διατροφή και την επίδραση αυτής στην ανθρώπινη υγεία. Το ιατρικό κατεστημένο ωστόσο, η κρίση των ηθικών αξιών και ανθρωπιστικών αρχών, ο παρωχημένος και μονόπλευρος τρόπος προσέγγισης της ανθρώπινης υγείας από μια πρωτίστως ανθρωπιστική επιστήμη, μου καθιστούν σαφές πως το όραμα μου να προσφέρω στην πάσχουσα ανθρωπότητα δεν θα συνεχιστεί μέσα από το κλάδο της ιατρικής.

Πλέον εργάζομαι με επιμονή και προσήλωση στην καλλιέργεια και την διδασκαλία παναθρώπινων αξιών που προάγουν την ηθική και πνευματική ευδαιμονία σε μια εποχή που μαστίζεσαι από την ηθική παρακμή, την απουσία ιδανικών, τον μηδενισμό και την αδιαφορία. Προτεραιότητα μου αποτελεί η διαπαιδαγώγηση των παιδιών, πάνω στα οποία οικοδομείται κάθε στιγμή το μέλλον. Να ενσταλάξουμε χωρίς εξουσιαστικό τρόπο και αυταρχισμό, τις ηθικές αξίες της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της ελευθερίας, της ενσυναίσθησης και του σεβασμού απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό, απέναντι σε όλα τα έμβια, ανθρώπινα και μη-ανθρώπινα, όντα, και τέλος τον σεβασμό στον ήδη βιασμένο πλανήτη γη, που μας φιλοξενεί.

Τίνα Πετριτσοπούλου – Μεταφράστρια

 Γεννήθηκα και κατοικώ στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας του Τμήματος Μηχανικών Λογισμικού και κατέχω άδεια διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας. Οι αναζητήσεις μου στον καλλιτεχνικό τομέα με ώθησαν αργότερα να τελειώσω σπουδές πάνω στο Σχέδιο Μόδας. Όλα τα παραπάνω τα έκανα εργαζόμενη παράλληλα από νεαρή ηλικία και έτσι απέκτησα σημαντική πολυετή εργασιακή εμπειρία αναπτύσσοντας σημαντικά soft skills απασχολούμενη ως Personal & Executive Assistant σε μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Από το 2015 κάνω μεταφράσεις για ακτιβιστικό σκοπό και έκτοτε έχω συνεργαστεί με Ελληνικές Ακτιβιστικές Οργανώσεις για τα δικαιώματα των Ζώων (και όχι μόνο) όπως και με ακτιβιστές  από το εξωτερικό μεταφράζοντας ομιλίες τους, ενημερωτικά βίντεο, επιστημονικά άρθρα, κ.α.

Από το 2015 επίσης, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου στον πιο ενεργό ακτιβισμό συμμετέχοντας σε ομάδες και δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των ζώων σε όλα τα επίπεδα, θεωρώντας ότι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε, συμπεριφερόμαστε και αλληλεπιδρούμε με τους πιο αδύναμους και ευαίσθητους είναι ζωτικής σημασίας για έναν διαφορετικό κόσμο ενσυναίσθησης και την πραγμάτωση μιας σημερινής ουτοπίας όπου κανείς δεν θα υποφέρει και αυτά που ζούμε θα είναι απλά μια θύμηση του αισχρού παρελθόντος μας.

Αριάνα Ανδρεοπούλου – Μεταφράστρια, Οutreacher & Συντονίστρια δράσεων

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1988.
Το 2010 μετακόμισα στην Ιταλία όπου έζησα 7 χρόνια. Έγινα βίγκαν τον Οκτώβριο του 2015 και ξεκίνησα να βοηθάω εθελοντικά την οργάνωση Animal Equality Italia στην έδρα τους στο Μιλάνο για 2 χρόνια.
Συνειδητοποίησα ότι η αλλαγή μόνο στην διατροφή δεν αρκεί οπότε ξεκίνησα να προωθώ έναν πιο ηθικό τρόπο ζωής.

Λίγο πριν γυρίσω και πάλι στην Αθήνα έγινα μέλος της ομάδας ακτιβιστών Anonymous For The Voiceless στο Μιλάνο και άρχισα να ενημερώνω τον κόσμο για τα δικαιώματα των ζώων. Για ένα διάστημα ήμουν μέλος και της αντίστοιχης ομάδας που δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Σκοπός μου είναι να διαθέτω τον χρόνο μου όπου χρειάζεται για την προώθηση του βιγκανισμού και του αντισπισισμού.
Αξίες συνδεδεμένες με το δίκαιο εμπόριο και τη zero waste φιλοσοφία.

Ονειρεύομαι έναν κόσμο με ισότητα και χωρίς εκμετάλλευση για τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα.