Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Δημητρά Ελίζα – Ιδρύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1986, είμαι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής σχολής Eugène Delacroix, κάτοχος προπτυχιακού διπλώματος στα Μαθηματικά από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διατήρηση της Βιοποικιλότητας απο τα Πανεπιστήμια Αιγαίου (τμήματα Περιβάλλοντος & Επιστημών της θάλασσας στη Μυτιλήνη) και Montpellier 2, με διατριβή ειδίκευσης πάνω στην χρήση των τεχνητών περασμάτων της Εγνατίας Οδού από αρκούδες, λύκους και λοιπά θηλαστικά στην Βορειοδυτική Ελλάδα.

Εχω δουλέψει εθελοντικά ως φροντίστρια άγριων ζώων σε περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα και σε καταφύγιο άγριων ζώων στο εξωτερικό (μέσω του προγράμματος EVS) καθώς επίσης έχω παραδώσει παρουσιάσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία της Αττικης σχετικά με την ανακύκλωση.

Το 2015, έπειτα από την ίδρυση ενός γκρουπ στο Facebook μέσω του οποίου κόσμος από τη διεθνή κοινότητα έστελνε οικονομική ενίσχυση σε εθελοντές στη Συρία, για την περίθλαψη των αδέσποτων, αποφάσισα ενστικτωδώς να εμπλακώ και στο ανθρωπιστικό πεδίο οπότε και δούλεψα εθελοντικά επί 5 μήνες, σε Λέσβο και Αθήνα, για να βοηθήσω στην προφυγική κρίση σε ακτιβιστικό επίπεδο. Αυτή η εμπειρία μου έδωσε την ευκαιρία έπειτα από ένα χρόνο να εργαστώ για Διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό ως συντονίστρια σε καταυλισμό με πρόσφυγες στην Αττική που όμως δεν ευόδωσε για λόγους ηθικής.

Είμαι εκπρόσωπος του Happycow.net για την Αθήνα από το 2016 και συνυπεύθυνη παραγωγής / υπεύθυνη καμπάνιας του σποτ ευαισθητοποίησης για τα δελφίνια «Ελευθέρωσε τον φίλο σου».

Διατηρώ 2 προσωπικά ιστολόγια, ένα στα Ελληνικά κι ένα στα Αγγλικά μέσω των οποίων προσπαθώ να προάγω τον σεβασμό προς όλα τα συναισθανόμενα όντα, ανεξαρτήτως είδους, φύλου, γεωγραφικής προέλευσης και σεξουαλικού προσανατολισμού και φυσικά τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ονειρεύομαι να δω μια μέρα έναν κόσμο με ανθρώπους χωρίς επιλεκτική ενσυναίσθηση στον οποίο οι ακτιβιστές που μάχονται ενάντια στον ρατσισμό και τον σεξισμό θα μάχονται κι ενάντια στον σπισισμό με το ίδιο πάθος.

Έλλη Στούρνα – Ιδρύτρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1993. Αποφοίτησα από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγίας Παρασκευής Eugène Delacroix και ύστερα σπούδασα στο Τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από τον Σεπτέμβριο του 2017 είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο ίδιο Τμήμα.

Στο πλαίσιο των σπουδών μου ως τώρα έχω εκπονήσει εργασίες αναφορικά με την ηθική για τα ζώα, αλλά και ευρύτερα, ζητήματα που άπτονται της συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι στα άλλα ζώα και των επιπτώσεων αυτής στην κοινωνία, το περιβάλλον και την ανθρώπινη ψυχολογία.

Από τα πρώτα φοιτητικά μου χρόνια υποστήριξα εθελοντικά τις δράσεις πολλών διαφορετικών φιλοζωικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων αλλά και οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ενδεικτικά, υποστήριξα δράσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, της Psychanimal, και της Θετικής Φωνής.

Την ίδια περίοδο, δημιουργήσαμε, με συμφοιτήτριες και συμφοιτητές μου, μία πανεπιστημιακή φιλοζωική ομάδα που είχε ως στόχο τη στείρωση και περίθαλψη των ζώων που ζούσαν στην Πανεπιστημιούπολη.

Παράλληλα, ασχολήθηκα ενεργά με δράσεις ενάντια στην βιομηχανία της γούνας, συνδιοργανώνοντας μαζί με άλλα άτομα που αγωνίζονταν για τα ζώα, διαμαρτυρίες ενάντια στη Διεθνή Έκθεση Γούνας. Μέσα από αυτή μου την ενασχόληση, βγήκε και το προσωπικό μου ιστολόγιο το οποίο είχε ως στόχο την ενημέρωση του ελληνόφωνου κοινού για τις συνθήκες παραγωγής των γούνινων ενδυμάτων αλλά και ευρύτερα των υλικών που προέρχονται από εκμετάλλευση ζώων.

Το 2015 έγινα ιδρυτικό μέλος του σωματείου Ένωση των Βέγκαν μέσα από το οποίο, και με την υποστήριξη των ανθρώπων που γνώρισα εκεί, κατάφερα πλέον να γίνω vegan (ως τότε ακολουθούσα απλώς χορτοφαγική διατροφή).

Από το 2016 είμαι εκπρόσωπος του happycow.net για την Αθήνα, το μεγαλύτερο χορτοφαγικό οδηγό εστιατορίων στον κόσμο.

Τέλος, βρίσκομαι στην οργανωτική ομάδα του Vegan Life Festival, του πρώτου vegan festival στη χώρα μας, που έχει ως στόχο την οργάνωση εκδηλώσεων και φεστιβάλ για την προώθηση του βιγκανισμού στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Anastasia Chaves de Lima – Outreacher

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976, σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών στο τμήμα Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών και εξειδικεύτηκα πάνω στις ναυλώσεις και συγκεκριμένα στη μεταφορά ξηρού φορτίου. Από το 2004 δουλεύω στον χώρο της ναυτιλίας και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα συλλογής ναύλου. Παράλληλα ασχολούμαι με τη γυμναστική και τον χορό, είμαι πιστοποιημένη δασκάλα Pilates και επαγγελματίας χορεύτρια Βραζιλιάνικου σάμπα & οριεντάλ τα οποία και διδάσκω στη σχολή που διατηρούμε στην περιοχή του Χολαργού με τον σύζυγό μου, από το 2010. Τέλος, είμαι αφοσιωμένη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων και ο στόχος μου είναι να περάσω το μήνυμα του βιγκανισμού στον κόσμο.

Αριάδνη Γεργεράκη – Μεταφράστρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1994, όπου ζω μέχρι και σήμερα, με εξαίρεση ένα σύντομο διάστημα διαμονής στην Ιταλία. Είμαι απόφοιτος της Scuola Italiana di Atene και επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, εργάζομαι ως εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στον τομέα της φροντίδας και της δημιουργικής απασχόλησης παιδιών που διαμένουν, με εισαγγελική εντολή, προσωρινά στο νοσοκομείο «Παίδων» για κοινωνικούς λόγους.

Έχοντας απογοητευτεί από τον τρόπο δράσης των περισσότερων φιλοζωικών οργανώσεων που έχω έρθει σε επαφή, πλέον προσπαθώ να συνεισφέρω μόνη μου στη σίτιση και περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην περιοχή μου.

Το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να υιοθετήσω σταδιακά το zero waste τρόπο ζωής, με τη βοήθεια ανθρώπων που τον εφαρμόζουν ήδη και μπορούν να με κατευθύνουν.

Σάτυα Κασίμη – Μεταφράστρια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1981. Ολοκλήρωσα σπουδές στην παιδαγωγική και τον ελληνικό πολιτισμό και για πολλά χρόνια εργαζόμουν ως καθηγήτρια αγγλικών. Είμαι μαμά μιας υπέροχης μικρούλας, γεγονός που με έκανε να γίνω πιο εκλεκτική σ’ ό,τι αφορά τις επιλογές μου στη ζωή. Συνειδητοποίησα ότι χωρίς αγάπη και ενσυναίσθηση, αυτός ο κόσμος δεν είναι βιώσιμος, για κανέναν μας. Ότι είτε ασκούμε, είτε δεχόμαστε βία, η αλλοτρίωση είναι ίδια και, φυσικά, ότι η αλλαγή που ονειρευόμαστε δεν μπορεί να συμβεί αν δεν ξεκινήσει πρώτα από τον εαυτό μας. Παράλληλα, είχα την καλή τύχη να βρεθώ κοντά σε υπέροχους ανθρώπους, και κάπως έτσι, η βιολογική καλλιέργεια, το zero waste, η vegan ιδεολογία, η προώθηση του μητρικού θηλασμού έγιναν αυτονόητο κομμάτι της ζωής μας. Και συνεχίζουμε…!

Ίρις – Αγάπη Σουσούνη – Μεταφράστρια

Εικοσιτριάχρονη απόφοιτη Αγγλικής Φιλολογίας και επίδοξη μεταφράστρια. Έχω δουλέψει εθελοντικά πάνω σε μεταφράσεις άρθρων ενημερωτικού, τεχνολογικού και κοινωνικού περιεχομένου, καθώς και φυλλαδίων με οδηγίες χρήσης, αλλά και ταινιών και ντοκιμαντέρ. Άρχισα να ασχολούμαι με το βιγκανισμό γιατί θεώρησα ότι ήταν η μόνη λογική επιλογή για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου.