Εμπειρία οπτικής επαφής ενός λεπτού

Ζούμε σε μια κοινωνία που η δια ζώσης ανθρώπινη επαφή κοντεύει να χαθεί.
Απορροφημένοι από την εικονική πραγματικότητα στην οποία πλέον επενδύουμε όλο μας σχεδόν το χρόνο, έχουμε ξεχάσει πώς να ερχόμαστε πιο κοντά με τον συνάνθρωπο μας.

Γι αυτό αποφασίσαμε να λάβει μέρος κι η Ελλάδα φέτος στο διεθνές “πείραμα” οπτικής επαφής ενός λεπτού!

H συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή  και έδειξε πώς οι άνθρωποι διψάνε για επαφή!

Ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες:

                     

                       

Το The World’s Biggest Eye Contact Experiment 2017 είναι μια πρωτοβουλία των The Liberators International που έλαβε χώρα σε πάνω από 400 πόλεις ανά τον κόσμο και η συμμετοχή όλων όσων παρευρέθηκαν βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένα διεθνές βίντεο που θα περνάει μήνυμα ειρήνης και αληθινής ανθρώπινης επαφής. Μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα του περσινού διεθνούς βίντεο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.eyecontactexperiment.com

Επίσημοι διοργανωτές της εκδήλωσης οι www.theliberators.org &www.eyecontactexperiment.com

**Η εκδήλωση αυτή έγινε εις μνήμην ενός υπέροχου ανθρώπου που έφυγε από κοντά μας ξαφνικά σε ηλικία μόλις 42 ετών, ένα μήνα αφότου οι δρόμοι μας συναντηθήκαν. Ο Τολουλόπε ταξίδεψε από τον Καναδά μέχρι εδώ για να συμμετάσχει σε ένα τριήμερο σεμινάριο και φεύγοντας, μας άφησε λίγη από την…”χρυσόσκονη” που άφηνε στο πέρασμα του…Το κίνημα των Liberators internationals τον είχε εντυπωσιάσει, κι ειδικά ένα άλλο “πείραμα” που ενώνει τον κόσμο μέσα από το τραγούδι.

Για την οπτική επαφή είχε πει: “Πιστεύω πως επειδή έχουμε χάσει την τέχνης της σύνδεσης με τον συνάνθρωπό μας και καθοδηγούμαστε πιο πολύ από τον φόβο αντί για την αγάπη, μπορεί κανείς εύκολα να μεταφράσει ένα επίμονο βλέμμα σαν εισβολή. Εγώ θα καλωσόριζα μία οπτική επαφή επειδή μου αρέσει η σύνδεση με τους ανθρώπους όμως νομίζω πως κάποιοι άνθρωποι δεν είναι σε θέση ακόμη να επιτρέψουν μία οπτική επαφή που κρατάει πιο πολύ από ένα απλό βλέμμα χωρίς να νιώσουν φόβο. Πρέπει όμως να υπάρχουν τρόποι για να το πετύχουμε αυτό χωρίς να επιτρέψουμε στον φόβο να κερδίσει την αγάπη.”

Οπότε αυτούς τους τρόπους βρήκαμε μαζί στις 23 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος. Εαν θέλετε να δείτε κι εσείς λίγη από τη χρυσόσκονη που προαναφέραμε, πατήστε εδώ.

————-

Ένα μήνυμα που θα θέλαμε να περάσουμε εμείς μέσα από αυτή την δράση είναι πως η ειρήνη δε θα έπρεπε να αφορά μόνο το ανθρώπινο είδος αλλά αντ’ αυτού αφορά όλα τα είδη ζώων. Δε ζει κανείς ειρηνικά αν ο τρόπος ζωής του στηρίζει την αναίτια και βάναυση κακοποίηση & θανάτωση δισεκατομμυρίων ζώων που ήθελαν να ζήσουν ακριβώς όπως θέλουμε εμείς και που κι αυτά αισθάνονται πόνο, χαρά, λύπη, αγάπη, φιλία και φόβο.

Ο φιλόσοφος Τομ Ρίγκαν αποτελεί φοβερό παράδειγμα ειρηνιστή που συνειδητοποίησε ότι οι καθημερινές του επιλογές δε συνάδουν με τις αξίες για τις οποίες πάλευε οπότε και έγινε βίγκαν και έκτοτε, μέχρι το τέλος της ζωής του, αγωνιζόταν για τα δικαιώματα όλων των ζώων, ανεξαρτήτως είδους, οραματιζόμενος την ολική απελευθέρωση τους.

 

Ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες YouUp.gr, 1984 Cinematic Creations και Break the Couch για την υπέροχη δουλειά που έκαναν για εμάς ώστε να έχει κι η Ελλάδα ένα πλάνο στο παγκόσμιο βίντεο για την προαγωγή της ειρήνης, που θα ετοιμαστεί εν καιρώ από τους The Liberators International.