H ομάδα της Ethos & Empathy σας προσκαλεί την Τετάρτη 7/2/2018 και ώρα 19.00 σε μια βραδιά ενημέρωσης σχετικά με τη ρύπανση που προκαλεί η αλόγιστη χρήση πλαστικού, το πόσο επιβλαβές είναι αυτό για τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα και για να συζητήσουμε φυσικά τρόπους αντικατάστασής του στην καθημερινή μας ζωή.

Χάρη στην Plasticfreegreece έχουμε στη διάθεσή μας τα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “A plastic Ocean” & “Straws” με Ελληνικούς υπότιτλους οπότε θεωρούμε επιτακτική ανάγκη να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να τα δει καθότι έως τώρα, μόνο σε σχολεία έχει λάβει χώρα η προβολή του “Α plastic Ocean” και αυτές τις ημέρες ξεκίνησε σε αυτά η προβολή του “Straws” (μόλις κυκλοφόρησε).

Τα καλά νέα είναι πως ήδη 150 σχολεία ανά την Ελλάδα έλαβαν μέρος στην καμπάνια αυτή και τα παιδιά ευαισθητοποιούνται πολύ μετά τις προβολές και οργανώνουν εθελοντικούς καθαρισμούς. Οι ζωγραφιές τους κι οι χειροτεχνίες τους δε, δείχνουν πως έχουν λάβει το μήνυμα οπότε υπάρχει μια αισιοδοξία για το μέλλον (Δείτε περισσότερα εδώ).

Guest Star της βραδιάς θα είναι η φοβερή ομάδα του GUACA με γλυκά – έκπληξη! Η κουζίνα του μαγαζιού δε θα δουλεύει αλλά θα μπορείτε να παραγγείλετε κάποιο ρόφημα ή ποτό.

Για την σελίδα του event στο Facebook πατήστε εδώ.

Λίγα λόγια για τα ντοκιμαντέρ:

A Plastic Ocean

Αυτή η συντομευμένη εικοσάλεπτη εκδοχή της ομώνυμης ταινίας μεγάλου μήκους, θα εκπλήξει το κοινό όλων των ηλικιών με τον ίδιο τρόπο που εξέπληξε και τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν το γύρισμά της. Ξεκινώντας αρχικά με σκοπό να κάνουν μια ταινία με θέμα τις φάλαινες, το συνεργείο πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι η πραγματική ιστορία που πρέπει να ειπωθεί είναι οι απίστευτες ποσότητες πλαστικής ρύπανσης, τις οποίες ανακαλύπτουν στις θάλασσες ανά τον κόσμο, με σοβαρότατες συνέπειες για τη θαλάσσια ζωή και την ανθρώπινη υγεία. Ο βολικός, ‘μίας χρήσεως’ τρόπος ζωής που κάνουμε μας σκοτώνει και οι πιο πολλοί δεν το συνειδητοποιούμε καν.

Trailer

Straws

Αυτή η ταινία θα σε κάνει να μην θελήσεις ποτέ ξανά να χρησιμοποιήσεις πλαστικά καλαμάκια.

Στο STRAWS (ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ), η Linda Booker μας δείχνει σε 30 λεπτά πώς τα πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσεως επηρεάζουν τον κόσμο. Εκτιμάται ότι, μόνο στις ΗΠΑ, 500 εκατομμύρια καλαμάκια χρησιμοποιούνται κάθε μέρα και πετιούνται. Τα πλαστικά καλαμάκια είναι ένα από τα πέντε συχνότερα αντικείμενα που βρίσκονται στις παραλίες. Καθώς στην πλειοψηφία τους δεν ανακυκλώνονται, συνεισφέρουν στους 8 εκατομμύρια τόνους πλαστικού που πετιούνται στις θάλασσες ετησίως.

Trailer

Και τα 2 ντοκιμαντέρ είναι κατάλληλα και για παιδιά άνω των 10 ετών.