Δελτιο Τύπου
Η Π.Φ.Π.Ο. στην  Ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα/ Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ. με την νέα Υπουργό 
Πολλαπλές συναντήσεις είχε η Ομοσπονδία μας το τριήμερο που μας πέρασε με κορυφαία την Ημερίδα που διοργάνωσε  η ΕΛ.ΑΣ στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα στις 20 Σεπτεμβρίου με πρωτοβουλία του ίδιου του Αρχηγού της,  γεγονός  από μόνο του με πολλούς  και σημαντικούς  συμβολισμούς .
Η Ημερίδα απευθυνόταν αποκλειστικά σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και σαν θέμα της είχε  την ανάδειξη του ρόλου της ΕΛ.ΑΣ  στον τομέα της  προστασίας των ζώων .
Στην ημερίδα παραστάθηκε  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , η αρμόδια για τα θέματα των ζώων Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και φυσική η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.
Η Ομοσπονδία μας δια της Προέδρου της ήταν εκ των βασικών ομιλητών της εκδήλωσης με την ομιλία της να εστιάζει στο παράνομο εμπόριο ζώων που ανθεί στην χώρα μας, στην ανεξέλεγκτη εισαγωγή τους, στην ειδεχθή μορφή κακοποίησης των παραγωγικών  ζώων και των ιπποειδών με την μέθοδο του παστουρώματος και τέλος στις πτυχές της δράσης των αστυνομικών ανά την επικράτεια, όπου παρουσιάζεται σημαντική υστέρηση.
Η Ημερίδα ήταν άρτια οργανωμένη και η Ομοσπονδία μας αποδίδει  εύσημα  στους διοργανωτές και εμπνευστές της.
———–
Στις 18 του μηνός  πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με την νέα Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδια για τα θέματα των ζώων κα Ολυμπία Τελιγιορίδου .
Οι εντυπώσεις  είναι κατ αρχήν θετικές  με ένα άλλο ύφος, ήθος  και άποψη να διαπνέει  την συζήτηση που διήρκεσε πάνω από μία ώρα .
Ευελπιστούμε ότι το κλίμα αυτό θα  μετουσιωθεί σε δράσεις  υπέρ των ζώων.
Το ίδιο θετική θεωρούμε ότι ήταν η παρέμβαση της Υπουργού στην Ημερίδα της ΕΛ.ΑΣ.
Συνάντηση είχε η Ομοσπονδία μας και με ανώτατα στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους .
Τέλος στα πλαίσια της καμπάνιας “Η Ελληνική Μόδα λέει όχι στη γούνα”  συναντήθηκε με τους συνδιοργανωτές της καμπάνιας σχεδιάζοντας τα επόμενα βήματα.
Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία 
 
Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη

Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας