Η Tέχνη του Aκτιβισμού

                                                                   Προβολή ντοκιμαντέρ | Ανοιχτός διάλογος 

Πώς η τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο κοινωνικής αφύπνισης.

Ο ακτιβισμός μέσω της τέχνης είναι ένας τρόπος σκέψης και λειτουργίας που πυροδοτεί ενέργειες οι οποίες υπερβαίνουν την συμβατική κοινωνική νόρμα. Έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της δουλείας, στην εναντίωση σε πολεμικές κοινωνικοπολιτικές τακτικές, στην προάσπιση δικαιωμάτων ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων, στην υπεράσπιση του περιβάλλοντος, στην προώθηση της ισότητας των φύλων, στην αντίθεση σε κάθε είδους διάκριση όπως είναι ο σπισισμός, ο ρατσισμός και ο σεξισμός.

Κάθε έργο τέχνης, συμπεριλαμβανομένων και των ντοκιμαντέρ, είναι μια απόδοση της πραγματικότητας. Έτσι και το Dominion αποδίδει την σκληρή πραγματικότητα ακριβώς όπως είναι, χωρίς παρωπίδες και με έντονο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στον θεατή.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που διερευνά την ηθική και την εγκυρότητα της κυριαρχίας μας πάνω στον πλανήτη και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε Μπιενάλε παγκοσμίως.

Ακτιβιστές με drones, κρυφές και χειροκίνητες κάμερες έχουν καταφέρει να ξεσκεπάσουν την βαρβαρότητα που επικρατεί στις βιομηχανίες εκμετάλλευσης ζώων.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος με τους θεατές για τον σπισισμό και τις καταστροφικές του προεκτάσεις, με τον Γιώργο Τσάμη (artist educator, eco-activist) και την Τίνα Πετριτσοπούλου (fashion designer, μεταφράστρια, ακτιβίστρια) από το μη κερδοσκοπικό εγχείρημα Ethos & Empathy.

ΩΡΑ: 17.00-20.00 (Το ντοκιμαντέρ έχει διάρκεια 120′, η γλώσσα είναι στα Αγγλικά, θα έχει Ελληνικούς υπότιτλους – τους έχει επιμεληθεί η Τίνα Πετριτσοπούλου / Μετά την προβολή θα έχει ένα μικρό διάλειμμα για vegan snack και ακολουθεί συζήτηση)

ΜΕΡΟΣ:Η διεύθυνση είναι Σταδίου 22 (κι όχι Σταδίου 15 όπου λαμβάνει χώρα η Biennale). ΠΡΟΣΟΧΗ! Το ακριβές σημείο του event είναι στην αίθουσα προβολών της έκθεσης (Esperia Palace, KINO, 1ος όροφος).

Facebook Event Page