Πριν λίγο καιρό με έκαναν tag σε ένα post στο Instagram – του Πιέρο- μέσω του οποίου ζητούσε να του προτείνουν non mainstream vegan Instagram accounts. Κάπως έτσι αντιλήφθηκα ότι ο Πιέρο με την σύντροφό του, την Άννα, έχουν ξεκινήσει ένα πολύ ωραίο podcast, το μόνο Ελληνόφωνο αντισπισιστικό podcast με πινελιές sustainability αλλά και έντονο ανθρωπιστικό χαρακτήρα (ήδη έχουν δύο επισόδια για την γεννοκτονία στην Παλαιστίνη και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στηρίζοντας το BDS κίνημα π.χ) και πραγματικά ακούγοντας το πρώτο επισόδιο καταχάρηκα που επιτέλους βρίσκω Έλληνες βίγκαν ακτιβιστές να εκφράζουν όσα σκέφτομαι, εκφράζω κι εφαρμόζω κι εγώ τόσα χρόνια.

Έχει μπουχτίσει το βίγκαν κίνημα στην Ελλάδα από βίγκαν καπιταλισμό, βίγκαν συνταγές, βίγκαν προϊόντα και γενικά απολιτίκ αναρτήσεις. Οι άνθρωποι έχουν ξεχάσει γιατί έγιναν βίγκαν on the first place.

Είναι πολύ refreshing λοιπόν το να βρίσκεις ανθρώπους που εκφράζουν στην μητρική σου γλώσσα όσα εκφράζεις κι εσύ, αλλά που ως τώρα η πλειονότητα των likeminded ακτιβιστών που μπορούσες να τα μοιραστείς όλα αυτά και να σε νιώσουν, ήταν μη Έλληνες. Όσο άκουγα το πρώτο επισόδιο, έλεγα, “αυτός πρέπει να έχει διαβάσει το Sapiens” κι όντως τελικά το είχε διαβάσει και έτσι εξηγείται πώς έχουμε τόσο κοινές απόψεις για κάποια θέματα, αναφέρεται και στη δική μας συζήτηση το εν λογω βιβλίο. Πραγματικά αυτό το βιβλίο του Χαράρι επηρεάζει.

Σας προτείνω να ακούσετε όλα τους τα επισόδια λοιπόν. Κι ειδικά τα δύο που αφορούν την Παλαιστίνη. Και να τα μοιραστείτε στα κοινωνικά σας δίκτυα. Αξίζει να τους στηρίξετε.

Εμείς συζητήσαμε για τη ζωή εκτός δικτύων (off the grid), για το burn out & την κόπωση (εξάντληση) από ενσυναίσθηση (empathy fatigue) αλλά και για πολλά ακόμη. Μπορείτε να ακούσετε το επισόδιο εδώ.

Ακολουθεί κι άλλο ένα επισόδιο στο οποίο μιλάμε για το οικολογικό πένθος και το κλιματικό άγχος. Μπορείτε να ακούσετε αυτό το 2ο επισόδιο εδώ.