Τα τσιγάρα δοκιμάζονται σε Ζώα
 
Τα τσιγάρα «American Spirit» είναι δημοφιλή μεταξύ των βίγκαν καπνιστών για την υποτιθέμενη έλλειψη πρόσθετων ουσιών. Αλλά ένα τσιγάρο χωρίς πρόσθετα είναι επίσης παραγόμενο χωρίς σκληρότητα; Δυστυχώς, όχι. Η «American Spirit» ανήκει στην Reynolds American, που έχει ένα ιστορικό για την κακοποίηση ζώων.
Την δεκαετία του 1960, η Reynolds άνοιξε την δική της εγκατάσταση για πειράματα σε ζώα με το παρατσούκλι Το Σπίτι των Ποντικών [The Mouse House] στην Βόρεια Καρολίνα. Μέσα στο Mouse House, το προσωπικό των 30 ερευνητών έδενε ποντίκια και κουνέλια σε μηχανές καπνίσματος, βάζοντας τα ζώα να εισπνέουν με την βία τον καπνό τσιγάρου. Μετά από χρόνια που βασάνιζαν τα ζώα με αυτόν τον τρόπο, οι επιστήμονες συνέδεσαν το κάπνισμα με το εμφύσημα.
Η εταιρική πλευρά της Reynolds δεν ήθελε οι αποδείξεις που υποστηρίζουν την σχέση μεταξύ του καπνίσματος και των απειλητικών για την ζωή ασθενειών να φτάσουν στο κοινό, και έτσι πίεσε τους ερευνητές να της παραδώσει της πληροφορίες. Η έρευνα καταστράφηκε «συμπτωματικά». Η διοίκηση της Reynolds American απέλυσε τους ερευνητές, σκότωσε τα εναπομείναντα ζώα και διέκοψε την λειτουργία του Mouse House.
Στις μέρες μας, η Reynolds χρησιμοποιεί μια ερευνητική εταιρία που λέγεται Covance για να τα πειράματα στα ζώα. Το 2004, ένας εξεταστής που δούλευε μυστικά διείσδυσε στην Covance και βιντεοσκόπησε την κακοποίηση των ζώων συμπεριλαμβανομένων των ερευνητών να χτυπούν μαϊμούδες, να της πετάνε πάνω στα κλουβιά τους και να της αφήνουν άρρωστες και τραυματισμένες χωρίς κτηνιατρική φροντίδα.
Η Covance είναι επίσης η νούμερο 1 κτηνοτρόφος σκυλιών στην Αμερική (συγκεκριμένα Beagles) με σκοπό τον πειραματισμό. Ο «πειραματισμός στα Ζώα» μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από τον εξαναγκασμό στα ζώα να καπνίζουν τσιγάρα μέσω σωλήνων που έχουν εισαχθεί στο λαιμό τους, την τοποθέτηση τοξικών χημικών ουσιών στα μάτια ή το δέρμα των ζώων, μέχρι και το βίαιο τάισμα δηλητηριωδών ουσιών.
Σε πολλά σκυλιά είχαν ξεριζωθεί οι κοιλότητες στο στήθος ή τους είχαν αφαιρεθεί τελείως τα πόδια για να δοκιμάσουν τις επιπτώσεις της νικοτίνης στο κυκλοφορικό σύστημα.
Οι πίθηκοι επίσης είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση στην Covance στο όνομα του Μεγάλου Καπνού. Οι μαϊμούδες δένονται σε καρέκλες ή σε μικρά κλουβιά και εξαναγκάζονται να εισπνέουν καπνό. Στις έγκυες μαϊμούδες κάνουν ενέσεις νικοτίνης και έπειτα τα μωρά τους τεμαχίζονται όταν γεννηθούν.
Οι γάτες επίσης πιέζονται να εισπνέουν καπνό για να δοκιμάσουν τις επιπτώσεις της νικοτίνης στα καρδιακά αντανακλαστικά. Αυτές οι πληροφορίες είναι συγκεκριμένα για την Reynolds American, αλλά όλες οι μεγάλες εταιρίες καπνού (συμπεριλαμβανομένης της Phillip Morris και της Lorillard) χρησιμοποιούν πειράματα στα ζώα, και επίσης τα τσιγάρα των περισσότερων εταιριών περιέχουν συστατικά από ζώα. Καπνίζοντας τσιγάρα, υποστηρίζετε τα πειράματα στα ζώα. Στην πραγματικότητα, κάθε χρόνο , προκαλείτε τον βασανισμό και φόνο σε περισσότερα από* :
66.610 σκυλιά
57.531 πιθήκους
58.598 γουρούνια
245.786 κουνέλια
22.921 γάτες
176.988 χάμστερ
221.286 ινδικά χοιρίδια
(Πληροφορίες από την στατιστική της USDA του 2005)

*Δεν υπέβαλλαν όλα τα εργαστήρια τις πληροφορίες τους, και οι αρουραίοι και τα ποντίκια δεν θεωρούνται «αληθινά ζώα», το ίδιο και ο θάνατος τους, ενώ κάθε χρόνο ο αριθμός των εκατομμυρίων δεν καταγράφεται.

Αποψίλωση των δασών και ο Τρίτος Κόσμος
 
Στην Ουρουγουάη και στην Νότια Κορέα, το 40% της αποψίλωσης των δασών είναι εξαιτίας της βιομηχανίας του καπνού. Στο Μαλάουι, όπου το τρία τοις εκατό των αγροτών καλλιεργούν καπνό, σχεδόν το 80% των δέντρων που κόβονται είναι για την ωρίμανση του καπνού. Το 1985, 4,1 εκατομμύρια εκτάρια (αυτό είναι περίπου 9.884.216 στρέμματα) της έκτασης της Γης ήταν υπό την καλλιέργεια καπνού – το 73% από αυτό ήταν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Αυτό είναι το 0,3% της καλλιεργήσιμης γης του κόσμου, σε σύγκριση με το 0,7% για τον καφέ, το 2,3% για το βαμβάκι και το 16,3% για το σιτάρι.
Η Μαλαισία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό, 4,3%, και επόμενη είναι η Ζιμπάμπουε με 3%. Αυτή η έκταση θα ήταν καλύτερο αν χρησιμοποιείται για παραγωγή τροφής, αλλά λόγω της φύσης της βιομηχανίας καπνού, οι αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες έχουνε μεγαλύτερα κέρδη αναπτύσσοντας μια καλλιέργεια που σκοτώνει ανθρώπους παρά να τους ταΐζει. Οι καλλιέργειες καπνού συχνά καλύπτονται με χημικά (ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα), που καταστρέφουν το έδαφος, αναγκάζοντας τους αγρότες να κόψουν και άλλα δέντρα για να κάνουν χώρο για τις καλλιέργειες. Χωρίς καν να υπολογίζουμε το χαρτί περιτυλίγματος, την συσκευασία και τα έντυπα διαφημιστικά -τα οποία απαιτούν κατά βάρος τόσο χαρτί όσο ο καπνός που καλλιεργείται- σχεδόν 600 εκατομμύρια δέντρα κόβονται κάθε χρόνο για να παρέχουν τα απαραίτητα καύσιμα για την ξήρανση του καπνού. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα οχτώ δέντρα που κόβεται κάθε χρόνο παγκοσμίως, καταστρέφεται για την παραγωγή καπνού.
Οι αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες συνεχίζουν να καλλιεργούν καπνό εξαιτίας των μεγάλων οικονομικών κινήτρων από τις πολυεθνικές εταιρίες σαν την Phillip Morris και την Reynolds American. Με δελεασμούς όπως τις προμήθειες γεωργικών εργαλείων ή την εγγυημένη ξένη ανταλλαγή για τις καλλιέργειες τους, οι αγρότες είναι απρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν την έκταση τους για οτιδήποτε άλλο. Ακόμα και όταν μερικές εταιρίες προσπαθούν να ενισχύσουν την οικολογική φήμη τους προσφέροντας τους να μεταφυτεύσουν δέντρα στα πλεονάζουσα χωράφια, οι αγρότες καπνού χρησιμοποιούν την μικρή εναπομείναντα έκταση για την καλλιέργεια τροφής για τις οικογένειες τους.

Επιπλέον, αν οι αγρότες σταματούσαν να καλλιεργούν καπνό και καλλιεργούσαν μόνο τροφή -όπως πρότεινε πριν από μια δεκαετία η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Γέιλ- 10 με 20 από τα 28 εκατομμύρια των ατροφικών ανθρώπων του κόσμου θα μπορούσαν να ταϊστούν. Εκτός από την διάβρωση του εδάφους, η αποψίλωση των δασών επηρεάζει επίσης την ατμόσφαιρα, αυξάνοντας το επίπεδο της εκπομπής του διοξειδίου του άνθρακα, υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επιστήμονες που συνδέονται με την ομάδα κλιματικής έρευνας «Global Canopy Programme» στην Αγγλία, αναφέρουν ότι τα 51 εκατομμύρια στρέμματα δασών που κόβονται κάθε χρόνο παγκοσμίως είναι υπεύθυνα για το 25 τοις εκατό των αερίων για την θερμότητα. Με αυτό το πρότυπο, τα 9 εκατομμύρια στρέμματα δασών που αποψιλώνονται κάθε χρόνο για την παραγωγή καπνού είναι υπεύθυνα για περίπου το 5 τοις εκατό της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου.

«Ο καπνός είναι στην καρδιά του τρομακτικού παθολογικού παγκόσμιου συστήματος της καπιταλιστικής γεωργίας που βάζει το δικαίωμα των ανθρώπων του Πρώτου Κόσμου να δηλητηριάζουν τους εαυτούς τους πάνω από το δικαίωμα των ανθρώπων του Τρίτου Κόσμου να φάνε.»

– Nick Riotfag
Καπνίζοντας υποστηρίζετε την αποψίλωση των δασών και την παγκόσμια πείνα.