Στις 7 του Ιούλη έλαβε χώρα ένα διαδικτυακό σεμινάριο, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ανθρώπινου πληθυσμού που είναι στις 11/7. Αυτό διοργανώθηκε από την executive director της Αμερικάνικης μη κερδοσκοπικής οργάνωσης  “World Population Balance”, Nandita Bajaj με πάνελιστ τις Dr. Amrita Nandy (Scholar, India), Laura Carroll (Author, U.S.), Orna Donath (Scholar, Israel) κι εμένα.

Ήταν μεγάλη μου τιμή να με προσκαλέσουν σε αυτό το σεμινάριο το οποίο είχε βέβαια περισσότερο κοινωνιολογικό χαρακτήρα. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ολόκληρο εδώ:

H δική μου συμμετοχή ήρθε σαν αποτέλεσμα της παρουσίας μου στο πρώτο επισόδειο της σειράς μίνι ντοκιμαντέρ της εφημερίδας The Guardian “Europe’s baby bust” το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ. Η πιο σημαντική ερώτηση που μου τέθηκε, αφορά το πώς έχει επηρεάσει ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός τα υπόλοιπα είδη ζώων:

 

Έπειτα, κλήθηκα να πω την γνώμη μου σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης γονιμότητας όπως αυτό της Hope Genesis (συνπρωταγωνιστεί στο μίνι ντοκιμαντέρ της The Guardian) καθώς και να μιλήσω για το γιατί στην Ελλάδα υπάρχει τόση πίεση στο θέμα της τεκνοποίησης. Μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις αυτές στο youtube κανάλι της οργάνωσης εδώ.